Založ si blog

Koniec je nový začiatok alebo odchod starého príchod nového. . .

Využili ste 365 dní roka 2013 naplno? Ak nie… nič sa nedeje, je tu nová šanca prežiť 365 dní roka 2014 úplne inak ako tých predchádzajúcich.

To čo bolo nedokážeme zmeniť, minulosť je nenávratne preč a preto nemá zmysel ľutovať čo sa stalo alebo čo sa nestalo , či to čo sme nestihli spraviť, či na čo sme nemali odvahu. Život nám opäť dáva 365 dní,  teda 365 príležitostí začať odznovu a je len na nás ako to využijeme. Každý si je strojcom svojho šťastie sám. Tak neváhajte a  pokúste sa žiť podľa seba a nie podľa niekoho iného. Teda ak ste doteraz tak nežili.

Čo môžeme urobiť inak?

1506020_175472005994079_251985824_n

V prvom rade myslite pozitívne! Asi najlepšie čo môžeme spraviť, aby sme boli šťastný a mali sa dobre. Veď  je toľko zlých veci čo nás obklopujú,  tak prečo by malo byť aj naše zmýšľanie  nakazené touto ,,špinou“ zlého?  Práve naopak mali by sme byť presýtený pozitivizmom ,aby sme menili nielen naše dni, ale aj dni iných ľudí na lepšie.  Pritiahnime si svoje šťastie našimi myšlienkami, ale aj činmi. Veď už len jediný  úsmev na tvári človeka vie potešiť niekoho iného. Jediné milé slovo , nás  vie povzbudiť. Jediný dobrý skutok vie urobiť krajší deň.  Preto nezabúdajte myslieť pozitívne, nech sú vaše myšlienky krásne. Lebo to na čo dokážete myslieť to  dokážete aj spraviť a verím aj  v to že každý človek si vie privolať svoje šťastie ,ale bohužiaľ si vie privolať aj nešťastie a to práve zlým a negatívnym prístupom a neustálim pesimizmom.

                                                                              

Buďte sami sebou a verte si ! Nikdy naozaj nikdy si nenechajte skákať po hlave. Vy sami najlepšie viete, kým ste a nikto nemá právo meniť vás a starať sa vám do života. Diktovať vám čo je správne a čo naopak nie. Verte si,  vy ste pánmi svojho života. Ak vám niekto povie že sa niečo nedá, myslí tým, že to nedokáže on a chce aby ste to nedokázali ani vy, lebo sa bojí vášho úspechu. Preto ak si niečo zaumienite nevzdávajte sa , verte si lebo ak si veríte vy, názor niekoho iného vás nemusí trápiť.

 

Uskutočňujte svoje sny…

Sen, to nie je len to čo sa nám odohráva v našej mysli v stave nevedomia, keď v noci sníme. Ale, je to aj to čo si zaumienime, že raz dokážeme. Napíšte si ciele ktoré by ste jedného pekného dňa chceli dokázať. Potom skúste ten jeden pekný deň mať práve dnes alebo v čo najkratšej dobe. Nečakajte, že sa vám vaše sny splnia samé od seba, to sa nikdy nestane. Musíte pre svoje sny aj niečo urobiť, či veľakrát aj niečo obetovať,  ale o to viac sa vám vráti. Hlavne uskutočňujte svoje sny dnes  a nenechávajte to na neskôr lebo neskôr to už nemusí byť možné. Lebo čas letí, a preto sa  o to pokúste čím skôr.  Je to len jediný čas a ten je práve teraz, môžete dosiahnuť viac ako si myslite a svoj osud máte v rukách len vy . Stačí tak málo a síce odhodlať sa a nebáť sa splniť si každý jeden sen.

 

Šírte lásku a dobro na každom kroku

Láska, len tá má neskutočnú moc, ktorá robí svet krajším.  V láske vidí niekto len obyčajné slovo napísane na papieri, či slovo ktoré si prečíta na monitore počítača, iný v nej vidí hlbší zmysel.  Existuje však  mnoho lások ktoré môže človek cítiť _láska partnerská, rodičovská, súrodenecká, kamarátska, láska ku zvieraťu, láska k peniazom, k hmotným veciam, láska k duchovno, k  niekomu resp. niečomu nadprirodzenému, láska k zamestnaniu, k veciam neživým. Jednoducho človek môže cítiť lásku k čomukoľvek a ku komukoľvek.  

Je to vďaka naším srdciam, ktoré sú veľké aj keď mnohý tvrdia že niektorý ľudia obrazne povedané ,,nemôžu mať srdce“ lebo sa správajú zle, ale každý živý tvor na zemi má srdce a je veľké a schopné milovať. 

Láska je pre mňa tak neskutočný cit, ktorý bol v človeku od nepamäti , bez tohto citu by sme boli len prázdne chodiace atrapy. Život by nám asi len ťažko dával nejaký zmysel. Svet bez lásky si ani neviem predstaviť, možno niekoho napadne_ veď je tu okolo nás všade veľa zlého, áno viem možno to vyzerá ako by svet strácal lásku ale nie je to tak.  Aj keby z miliárd ľudí bol posledný jeden v ktorého srdci by bol cit lásky, ona by žila a bola stále prítomna aj keď len v jednej ľudskej bytosti ale bola by.  Ale to bol veľmi nepravdepodobný príklad,  pretože láska je nákazlivá.  Presne tak ako choroba dajme tomu že chrípka ktorá sa šíri len jediným kýchnutím. Láska je choroba v dobrom slova zmysle , lebo sa šíri napríklad jediným dobrým skutkom ktorý urobíme pre niekoho iného. Možno je to divné prirovnávať ju k chorobe ale uznajte je to tak. Dobro je stále medzi nami a je nákazlivé. Bodaj by sa chorobou lásky nakazil celý svet. Lebo každá jedna ľudská bytosť keď sa narodí má ju v srdci , láska je tam prítomná, lebo aj dieťa by malo prísť na svet z lásky dvoch ľudí a stať sa tak  akýmsi výsledkom tejto lásky. Aj keď nie vždy je tomu tak.

 Na lásku sa často zabúda, lebo ju predbehne iná choroba a síce choroba veľmi závažná a zlá ,dalo by sa povedať ,že ide o  úplný opak toho čo vystihuje láska. Volá sa choroba moci, nadradenosti, arogantnosti, nevraživosti, ctižiadostivosti, chamtivosti, ľsti, pomsty, hnevu, nenávisti a pod. a tieto choroby  utláčajú lásku až sa môže stať že človek akosi zabudne milovať a nepamätá si čo to slovo znamená . Preto je potrebné,  priam nutné aby stretol osobu ktorá ho nakazí chorobou lásky aby sa to mohol znova učiť odznova.

Vážme si to, že v našich srdciach je cit lásky, lebo to je to najkrajšie čo sa v nich mohlo zrodiť , ale lásky nesebeckej, lásky úprimnej, lásky nežnej, lásky ktorá dáva a nič si za to nepýta, lásky obetavej, lásky čistej, lásky tak veľkej , lásky nespočetnej ako je hviezd na nebi, lásky nekonečnej ako je vesmír , lásky tej pravej a ozajstnej ktorá robí svet a ľudí žijúcich v ňom lepšími.

 

Dbajte na svoje zdravie + experiment

A to rovnako platí pre telo ako aj pre ducha. Je veľmi dôležité zveľaďovať a starať sa o obe.  Lebo len harmónia tela a ducha vytvorí rovnováhu vo vašom živote a budete sa cítiť v pohode. Starajte sa o svoje telo lebo to je to čo človek má k dispozícii a to ako vyzeráme je odraz nášho životného štýlu. Spravme si malý experiment, teda ak sa vám chce , nepôjde o nič namáhavé ani vyčerpávajúce. Pozrite sa do zrkadla, ….. tak ak sa vám to čo ste tam videli páčilo, gratulujem zrejme máte zdravý spôsob života  a ste sami zo sebou spokojný, ale ak ste sa pozreli a pokrčili obočie, či peru alebo sa len na moment zamysleli ,,mohlo by to byť aj lepšie“?  Skratka ak nie ste spokojný s tým čo v zrkadle vidíte, zmeňte to!  Začnite ešte dnes, nie zajtra. Ľudia čo odkladajú veci stále na zajtrajší deň, nikdy nemôžu byť úspešný. Pretože po zajtrajšku,  príde ďalší zajtrajšok,  potom to bude už týždeň, mesiac, rok a takto to pôjde ďalej. Veď nie nadarmo sa hovorí : „ čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra“. Ak spravíte niečo ešte dnes pre vaše zdravie tak sa to môže odzrkadliť v tom najlepšom slova zmysle v nasledujúcich dňoch a možno dokonca  uvidíte prvé výsledky. Ale ak začnete až zajtra ,tak  sa  výsledky dostavia oveľa neskôr ak vôbec. No a nezabúdajte ani na svojho ducha relaxujte, meditujte, modlite sa , počúvajte hudbu jednoducho robte to čo robí vašu dušu a teda aj vás šťastnými a pokojnými.

Download-hd-wallpaper-Happy-New-Year-2014-Pics

 

Na záver mi neostáva nič iné len vám popriať šťastný Nový rok 2014 a k tomu malé prianie :

Vyberajte si žiť cielene a nie náhodou, majte výsledky a nie výhovorky, buďte motivovaný a nie manipulovaný, buďte užitočný a nie využívaný, vyberajte si sebalásku a nie sebaľútosť,  uprednostnite svoj vnútorný hlas nad neprajnými názory iných ľudí, no a vyberajte si žiť taký život aký sa páči len a len vám.

Ak chcete zoberte si niečo z tohto textu, ak nie nemusíte, jednoducho buďte taký ako sami chcete a využite každý jeden deň nasledujúceho roka naplno.*M*

Ako osudový zážitok zmení pohľad na život – je motivácia doležitá?

21.04.2014

V tomto článku by som Vám chcela dokázať ako môže jedna udalosť zmeniť pohľad človeka na život a to, že bez cieľa a motivácie k nemu sa jednoducho nedá žiť len existovať. Sme ľudia, náš deň nejakým spôsobom začne a to znamená, že musí aj skončiť. Deň má 24 hodín. Čas, ktorý nám je daný na to, aby sme ho nejako naplnili a je na nás ako sa rozhodneme [...]

Tri krsty

12.01.2014

Dnešok pokladajú kresťania za deň, kedy bol pokrstený Ježiš Kristus, Jánom Krstiteľom v rieke Jordán. Ježišovo verejné účinkovanie medzi ľudom, sa začalo práve touto udalosťou, keď na neho zostúpil duch svätý v podobe holubice a z neba zaznel hlas ,,Ty si môj milovaný Syn, v tebe mám zaľúbenie.“ Kristus sa krstom zriekol seba samého. (Flp 2,7) Zriekol sa [...]

Vplyv obsahu televíznych programov na deti

26.12.2013

Poznáte to… aj počas sviatkov Vianoc asi ešte viac ako kedykoľvek počas roka si krátime dlhé zimné večeri relaxom na gauči pri zapnutom televízore. Programy si vyberáme my dospelý podľa nášho záujmu pričom nás nič neobmedzuje . Ale ako je to s deťmi? Oni by si tiež mohli neobmedzene vyberať čo chcú pozerať? Myslím si že v tomto prípade je výber na [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 45570x
Priemerná čítanosť článkov: 5063x

Autor blogu